Vanwege het kort geding dat Parlan heeft aangespannen om te voorkomen dat het zorgcontract overgaat naar het Rotterdamse Horizon, is de gunning van het contract ter waarde van 8 miljoen opgeschort. Vandaag zou de gunning aan Horizon uit Rotterdam definitief gemaakt worden.

Parlan maakt zich zorgen om de toekomst van de kinderen die zij behandelen en de toekomst van de jeugdzorg. De zorgverlener vindt dat de gesloten jeugdzorg vrij moet blijven van aanbestedingen.

Inmiddels heeft de kwestie ook de landelijke politiek bereikt. Groen Links bereidt kamervragen voor over het Transferium en de aanbestedingen in de deze vorm van jeugdzorg.

Parlan runt al tien jaar het Transferium en de verwachting was dat ze de aanbesteding, die de 18 gemeenten hadden uitgezet, opnieuw gegund zouden krijgen. Maar tot grote verbazing van Parlan, politici en ouders is de gunning naar de Rotterdamse Horizon gegaan.

De jongeren die in het Transferium behandeld worden, vormen een zeer kwetsbare groep. Verandering in de specialistische zorg die zij nu krijgen kan ernstige gevolgen hebben voor sommige kinderen. Zo sprak mediapartner NH Nieuws met een bezorgde vader.
Pin It
Bekeken: 2891x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/