Samen met AZ-directeur Robert Eenhoorn gaf wethouder Elly Konijn woensdagavond, voor aanvang van de bekerwedstrijd AZ - VVV-Venlo, het startsein voor de Week van de Pleegzorg in Alkmaar. Zij deden dit midden in het AFAS stadion, terwijl op het enorme videoscherm de tekst ‘Rick (8) zoekt een pleegouder die ook van AZ houdt’ verscheen. Ook aanwezig waren 100 pleegouders en hun pleegkinderen.

In Nederland doen vele sportclubs mee aan 'Supergewone mensen gezocht' middels de actie ‘Doneer je sporthek’. Ze stellen dan een hek ter beschikking voor een spandoek van de campagne. AZ  pakt het groter aan door het billboard langs de A9 te voorzien van de tekst ‘Rick (8) zoekt een pleegouder die ook van AZ houdt’ en 100 pleegouders met hun pleegkinderen uit te nodigen voor de bekerwedstrijd tegen VVV.

Robert Eenhoorn: “Wij besteden graag aandacht aan dit goede initiatief, er rijden dagelijks ruim 60.000 auto’s langs het stadion. Hopelijk helpt ons billboard bij Rick's zoektocht naar een pleeggezin.” Samen Rick zijn er nog veel meer kinderen die een pleeggezin zoeken. Doel van de campagne is om door heel Nederland 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

“Ieder kind verdient een veilige kansrijke toekomst maar dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend", vindt wethouder Elly Konijn. "Soms kunnen ze door omstandigheden niet thuis wonen en dan bieden pleegouders hen een tijdelijk ander thuis. Dan is sport voor kinderen een belangrijke bezigheid. Het lijkt vanzelfsprekend dat er een ouder langs het sportveld staat, maar dat is het niet voor ieder kind. Daarom vind ik het geweldig dat een professionele club als AZ de werving voor pleegouders zo zichtbaar steunt.”

In Alkmaar wonen 85 pleeggezinnen, maar er zijn er meer nodig. Voor wie interesse heeft om kinderen tijdelijk of permanent een thuis te geven, is er donderdag 15 november vanaf 19:30 uur een informatieavond in het stadhuis. Aanmelden kan via pleegzorgparlan.nl.

Op supergewonemensengezocht.nl is meer informatie te vinden over pleeggezinnen, de campagne en dde bijbehorende actie 'Doneer je sporthek' (foto: Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 2195x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/