De Alkmaarse rechtbank heeft dinsdagochtend uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen het bestuur van Halte Werk en een viertal leden van de voormalige cliëntenraad. Het besluit van Halte Werk om de raadsleden te ontslaan is door de bestuursrechter in stand gehouden.

Vier ex-leden van de cliëntenraad van Halte Werk hadden beroep aangetekend toen het bestuur hen allemaal onthief uit hun functie. Zij wilden het ontslag opschorten en bemiddelingsgesprekken voeren, omdat ze zich totaal niet konden vinden in de "bizarre" onderbouwing. De cliëntenraad zou bij de uitvoering van haar taak - het gevraagd en ongevraagd advies geven - een politieke agenda voeren.

De rechter verwierp het bezwaar. Ook het verzoek om geen nieuwe cliëntenraadsleden te werven voordat de twist beëindigd was, werd afgewezen. Het bestuur van Halte Werk wil op zijn beurt snel dit hoofdstuk af kunnen sluiten en zal zo snel als mogelijk weer cliëntenparticipatie organiseren.

Halte Werk is de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.  De organisatie voert de Participatiewet, schuldhulpverlening en aanverwante regelingen uit voor deze gemeenten. Daarnaast werkt Halte Werk op het gebied van jongeren en zelfstandigen ook voor een aantal andere gemeenten.
Pin It
Bekeken: 2531x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/