Er is een kapvergunning aangevraagd voor de beeldbepalende kastanjebomen aan de Nassaulaan in Alkmaar. Op de bomen huist de tonderzwam, wat betekent dat de bomen dood of halfdood zijn. Het college moet nog beslissen of de kap doorgaat.

De kastanjebomen zijn het eerste dat buurtbewoners zien als ze 's morgens de gordijnen open doen. "Het is heel erg dat ze weg moeten, maar als ze ziek zijn zit er waarschijnlijk niks anders op. Je moet er ook niet aan denken dat er eentje omvalt en op een mens terecht komt. Een auto of huis kan je repareren, maar een mens niet...", vertelt bewoonster Hannie Groenhart. De bewoners gaan gezamenlijk een brief naar de gemeente sturen, met de vraag of er nieuwe bomen - en welke dan - geplant worden. De gemeente gaat deze beslissing in samenspraak met de bewoners nemen.

Vier jaar geleden zijn ook een paar kastanjebomen gekapt. Er groeide ook tonderzwam op deze bomen. Hiervoor zouden nieuwe bomen terugkomen, maar deze zijn tot nu toe niet geplant.
Pin It
Bekeken: 3390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/