Zaterdagmiddag hebben op het Waagplein in Alkmaar zo'n twintig mensen in gele hesjes gedemonstreerd tegen de hoge belastingen in Nederland. Het is een landelijke actie geworden. De gele hesjes zijn aangetrokken zodat ze allemaal één zijn, niet alleen in Alkmaar maar door heel Nederland. Wel benadrukken de demonstranten dat zij het niet zo doen als in Parijs, waar de actie ook gevoerd wordt: "Wat daar gebeurt is verschrikkelijk en dat is ook helemaal niet onze bedoeling. Zo willen wij geen actie voeren, wij doen het op een legale manier", vertelt een demonstrant.

"Wij zijn tegen de EU, tegen de regering en tegen Rutte. Het systeem in Nederland deugt niet. Wij staan voor democratie en een vrij Nederland. Uit alles blijkt nu dat Nederland geen democratie heeft en dat moet anders", aldus Richard Suasso. "Rutte moet opstappen, maar niet alleen Rutte. Wat mij betreft de hele politiek van Nederland. In dit land word je namelijk bestolen met al die belasting en hoge kosten, met al het geld, ons geld, wat allemaal verspilt wordt. En daarom staan wij hier met gele hesjes."

Na samengekomen te zijn op het Waagplein liep het gezelschap door de Alkmaarse binnenstad om zo mensen te benaderen. "We bewegen ons voort en benaderen mensen op een normale manier, zonder geweld, dit is nog maar het begin", sluit Suasso af. Echter ging het bij de van de Kanaalkade toch even mis. De demonstranten hielden auto's daar tegen, verder is de demonstratie rustig verlopen. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 5106x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/