De politie van Alkmaar vraagt weggebruikers om meer rekening te houden met leerlingen in het verkeer. Dit levert minder stress op en is vooral veiliger.

"Super irritant natuurlijk... Zo’n lesvoertuig voor je neus. Niet vooruit te branden. Vierkante bochten en elk verkeerslicht slaat de motor een keer of wat af om vervolgens met een gierende motor als een slak weg te rijden waardoor jij natuurlijk weer voor rood komt te staan", begint de Alkmaarse politie met zijn betoog.

"Fors gechargeerd natuurlijk maar het feit blijft dat een lesvoertuig, of het nu een bromfiets, personenauto, motorfiets, vrachtwagen of bus betreft, een bijzondere plaats binnen het verkeer inneemt", vervolgt de politie op de eigen Facebookpagina. Ondanks dat leerlingen begeleid worden, rijden ze natuurlijk niet altijd vlekkeloos. Voor ieders veiligheid worden andere weggebruikers gevraagd om hun steentje bij te dragen.

De politie wil weggebruikers terug laten denken aan hun eigen rijlessen. Toen ging het vast ook niet altijd goed en sloeg de motor wel eens af, met tot gevolg ongeduldig getuter van achteren. En misschien ging het daarna door de stress nog wel een keertje mis.

Bestuurders worden gevraagd om leerlingen een paar meter extra ruimte te gunnen dan men anders zou doen, en ook bij het inhalen meer ruimte te laten. Vooral bij leerlingen op de brommer of motor levert dat net even wat meer veiligheid op.

"Be safe."
Pin It
Bekeken: 2421x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/