Bij de aanleg van de groenstrook aan de Zijperstraat in Alkmaar eind november is asbest gevonden. Er wordt uitgezocht om hoeveel het gaat.Het terrein is na de vondst direct afgezet met hekken en voorzien van een waarschuwingslint. De werkzaamheden zijn opgeschort en alle geldende protocollen worden opgevolgd.

Uit resultaten van bodemonderzoek blijkt dat het gaat om zogenoemde hechtgebonden asbest. Dat betekent dat er geen losse vezels zijn en er geen direct gevaar is voor de volksgezondheid. Bij het planten van de bomen in de groenstrook waren wethouder Marcel van Zon en leerlingen van het Clusius College aanwezig. Geen van de aanwezigen is op enig moment in gevaar geweest.

Volgens de Wet Bodembescherming gaat het echter wel om ernstige bodemverontreiniging. De mate en omvang moet door nader onderzoek in kaart worden gebracht. Op basis van de uitkomsten worden vervolgstappen bepaald.
Pin It
Bekeken: 2718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/