Het Alkmaarse college heeft afgelopen dinsdag groen licht gegeven aan Coöperatie Dorpsherstel van het burgerinitiatief voor de locatie Jozefschool in De Rijp.

Bij de oplevering van de brede school De Pauw zijn drie scholen, te weten de Tweemaster, De Baanbreker en de Jozefschool, vrijgekomen voor herontwikkeling. Voor de locatie Jozefschool aan de Kerkstraat heeft Coöperatie Dorpsherstel de gemeente verzocht een voorstel te mogen doen.

Dit leidde in 2017 tot een burgerinitiatief met een plan voor dertien koopwoningen, waarvan drie vrijstaand, vier twee-onder-één-kap woningen en zes appartementen. Van deze laatste zijn er vier in de sociale sector, categorie 2, om te voldoen aan de norm om 30 procent sociale woningbouw te realiseren. Het plan voorziet in twintig parkeerplaatsen om ook aan de gemeentelijke parkeernorm te voldoen.

Verder is met de coöperatie afgesproken dat eventueel resterende opbrengsten in samenspraak met gemeente weer ten goede van het dorp gebracht worden. Met dit besluit van het college kan de coöperatie een definitief plan opstellen voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. (schets: Bouwburo rood-hart)
Pin It
Bekeken: 3516x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/