Tijdens oudejaarsnacht hebben twee vuurwerkbommen een ravage aangericht bij kinderdagverblijf Kiddies aan de Alkmaarse Pieter Langedijkstraat, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Er zijn maar liefst dertien ramen gesneuveld. "De kindjes waren aangedaan", aldus directeur Michelle van Nieuwenhoven.

"'Nee! Dit kan niet waar zijn'. Dat was mijn eerste reactie", vertelt ze tegen NH Nieuws. Van Nieuwenhoven ontdekte de schade op Nieuwjaarsdag. "Ik vond meteen de pijpen die geëxplodeerd waren. Geen inbraak dus, maar vuurwerk."

Ze belde meteen de politie. "Die waren er binnen een kwartier en uiteraard heb ik aangifte gedaan."

Er zijn in totaal dertien ramen gesneuveld, de kozijnen zijn uit de voegen geblazen en de regenpijpen zijn gehalveerd. "Er is ook schade van de inslag op de muren. En het was daarnaast ontzettend veel werk om de hele ruimte aan de binnenkant schoon te maken."

En dat moest zo snel mogelijk, want vandaag kwamen er alweer kindjes naar het kinderdagverblijf. Voor de veiligheid moest al het glas binnen meteen opgeruimd. "Dus de hele familie is aan de schoonmaak gegaan."

De ouders en kinderen waren boos en aangedaan. "De kindjes die er zich bewust van waren, leken heel erg onder de indruk te zijn."

Elk jaar rijdt Van Nieuwenhoven een rondje om te checken of alles nog heel is na oud en nieuw. "Er wordt namelijk veel vernield. Vuilcontainers, brievenbussen, auto's; ik heb het allemaal al een keer meegemaakt. Maar dit spant echt de kroon. Dit gaat een kwajongensstreek voorbij."

Ze schat dat het twee tot drie weken duurt voordat alle schade hersteld is. "Er moeten allemaal ramen besteld worden."
Pin It
Bekeken: 2414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/