Het NWZ in Alkmaar en Den Helder kampen met een ingrijpende IT-storing waardoor er een totale opnamestop is afgekondigd. Geplande afspraken kunnen niet doorgaan, maar de getroffen patiënten kunnen door de storing niet worden geïnformeerd. Dat geldt ook voor de poli in Heerhugowaard.

Ook ambulances mogen geen patiënten meer naar één van beide ziekenhuizen brengen tenzij het gaat om een reanimatie of instabiele patiënten die na stabilisatie naar een ander ziekenhuis kunnen worden overgebracht.

De storing kwam dinsdagochtend rond 06:30 uur aan het licht toen bleek dat bepaalde bestanden en gegevens niet benaderd konden worden. Inmiddels is, net als bij bijvoorbeeld een stroomstoring,  een noodscenario ingesteld. "Dat scenario is nu ingesteld waardoor mensen precies weten wat ze moeten doen. Ook wordt er druk overlegd over de volgende stappen", zo meldt een woordvoerder. Voor acute zorg is geen gevaar.

Bijkomende complicatie is dat de CT-scan in het Rode kruis Ziekenhuis in Heemskerk in onderhoud is en dus niet gebruikt kan worden, daarvoor zijn alleen het Westfries Gasthuis in Hoorn en het Waterland Ziekenhuis in Purmerend nog over.
Pin It
Bekeken: 3306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/