De grote storing die het computersysteem van de Noordwest Ziekenhuisgroep vanochtend plat legt, zorgt voor grote onrust op de afdelingen. Zo ook bij een hoogzwangere vrouw die in Alkmaar al uren wacht op een keizersnede. De operatie is al drie maanden geleden gepland, maar dreigt nu uitgesteld te worden. "Dit geeft mij veel stress en hoofdpijn."

De vrouw, nu 38 weken zwanger, kwam vanochtend in alle vroegte aan op de afdeling voor de geboorte van haar derde kind. Dat bleek al snel in een illusie te eindigen. "Ik kreeg te horen dat er iets mis was met het systeem en dat er voorlopig geen operatie werden gedaan. Toen begon ik het toch een beetje te knijpen. Ik wachtte en verheugde mij hier al heel lang op", vertelt de vrouw uit Heerhugowaard aan mediapartner NH Nieuws.

Artsen vertelden haar dat het nog maar de vraag is of de operatie überhaupt doorgaat. "Als er na 12 uur nog niks is verholpen aan de storing, wordt mijn keizersnede als het goed is geschrapt. Daar zit ik echt niet op te wachten."

Ook in het ziekenhuis in Den Helder gebeurt er op dit moment weinig, zo meldt Willem de Groot uit Warmenhuizen aan NH Nieuws. Hij ligt vanaf vanochtend vroeg al op de afdeling cardiologie in afwachting van zijn hartoperatie, maar ook op die locatie gebeurt er al uren helemaal niks. "Er komen ook steeds mensen de afdeling opgelopen, maar niemand kan geholpen worden. Ik wacht nu maar in alle rust af. We kunnen er toch niks aan doen", besluit de Warmenhuizer gelaten.

Een persvoorlichter van het ziekenhuis laat weten dat het nog niet bekend is wanneer de storing is verholpen. Tot die tijd gaan afspraken en operaties niet door. "We vinden het vervelend voor iedereen, maar hopen op begrip van de patiënten. We kunnen de dagelijks activiteiten pas weer starten als het systeem weer veilig is", aldus de woordvoerder.
Pin It
Bekeken: 2451x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/