Het monumentale stadhuis van Alkmaar bestaat nu deels ook in het klein. Het bordes en de leeuwtjes zijn onderdeel geworden van de Elfendeurtjes-route. De speurtocht is populair onder kinderen in de kaasstad.

Sinds 2016 kunnen kinderen met hun ouders in de stad op jacht naar de kleine deurtjes. Inclusief het stadhuis zijn er nu 25 verstopt in Alkmaar. De elfendeurtjesroute is bovendien gratis, vertelt bedenkster Dorien Pronk uit Limmen aan mediapartner NH Nieuws.

Op verschillende plekken in etalages in de binnenstad (en twee daarbuiten) zijn deurtjes te vinden. Elk miniatuur is speciaal passend voor die plek ontworpen. Zo ook de nieuwste aanwinst: het bordes van het Alkmaarse stadhuis. Burgemeester Piet Bruinooge nam het in ontvangst en gaf het een mooi plekje aan de zijkant van het oude pand.
Pin It
Bekeken: 2484x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/