Binnen het voortgezet onderwijs staan de open dagen weer op stapel. Zo organiseert het Heliomare College Alkmaar een open dag op dinsdag 26 november voor jongeren en hun ouders/verzorgers. Het Heliomare College biedt speciaal voortgezet onderwijs aan jongeren met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.

Bij Heliomare College draait het om de wensen en mogelijkheden van de jongere zelf. De leerlingen worden gedurende hun schoolperiode voorbereid op de overstap naar (beschutte) arbeid of dagbesteding. Stage bij regionale organisaties en bedrijven maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Zo leren ze bijvoorbeeld allerlei vaardigheden bij het bereiden en serveren van de wekelijkse Warme Hap in de naastgelegen buurtcentrum De Oever (zie foto).

De kleinschaligheid van de school - er zijn 166 leerlingen - maakt dat er veel aandacht besteed wordt aan een brede persoonlijke ontwikkeling van de jongeren binnen hun eigen mogelijkheden.

Het Heliomare College is gevestigd aan de Amstelstraat 5 in Oudorp. De deuren zijn geopend van 11:00 tot 13:30 uur. Leerlingen geven rondleidingen binnen het gebouw en professionals staan klaar om vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op: heliomare.nl/heliomarecollegealkmaar.
Pin It
Bekeken: 2985x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/