Bij de verkiezing 'meest toiletvriendelijke gemeente' is Alkmaar als beste uit de bus gekomen, op de voet gevolgd door Amersfoort en Leeuwarden.

Met de verkiezing vraagt de Toiletalliantie, bestaande uit Maag Lever Darm Stichting en twaalf andere organisaties, tijdens de Wereld Toiletdag op 19 november aandacht voor de vaak plotselinge hoge nood.

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders zijn buikpatiënt, waarvan een kwart aangeeft regelmatig thuis te blijven uit angst niet op tijd een toilet te kunnen vinden. Ook de 1,5 miljoen blaaspatiënten kennen die angst. De alliantie heeft speciaal voor hen de Hoge Nood-app ontwikkeld die laat zien waar de dichtstbijzijnde openbare toilet te vinden is. Inmiddels is de app gevuld met 6.000 openbare toiletten in Nederland.

"Onze missie is om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben." schrijft de alliantie op hun website. "Samen met gemeenten, winkeliers en horeca-ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat dit goed wordt geregeld in Nederland."
Pin It
Bekeken: 3548x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/