Naar aanleiding van het recente dodelijke motorongeluk op de kruising tussen de Kanaalkade en de Kaarsemakersgracht, stelt OPA-raadslid Jan Hoekzema opnieuw vragen aan het college over de verkeersveiligheid op die plek. Dat deed hij eerder al in het najaar van 2018. Toen beloofde burgemeester Bruinooge een onderzoek, dat begin 2019 zou zijn afgerond.

"Tot op heden heb ik dat onderzoek niet gezien", merkt Hoekzema op. "Er is alleen een zogeheten 'QuickScan' geweest, waarna werd aanbevolen een nader onderzoek in te stellen. Ik begrijp niet dat de gemeente dat advies niet heeft overgenomen. Er zijn zelfs geen tijdelijke maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren."

Het dodelijke ongeval met de 24-jarige motorrijder staat niet op zichzelf. De Kanaalkade is door de jaren heen regelmatig het decor van ongelukken. Zo raakte in april 2017 een brommerrijdster gewond, toen een automobilist achteruit de weg op kwam rijden. In maart 2019 raakte een automobiliste gewond toen ze wilde keren op de Kanaalkade voor een lijnbus langs.

In zijn raadsvragen stelt het OPA-raadslid: "Zou er niet een gedegen onderzoek moeten plaatsvinden naar de verkeersveiligheid op de Kanaalkade tussen de Pieterstraat en de Friesebrug? En wat gaat het college verder voor maatregelen nemen om de kruising met de Kaarsemakersgracht veiliger te maken?"

In november 2018 schreef Bruinooge dat de oorzaken van alle ongevallen niet te herleiden zijn naar de inrichting van de kruising. "Daarvoor zijn ze te verschillend in oorzaak, omstandigheid, locatie en betrokken partijen.”
Pin It
Bekeken: 3491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/