De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Piet Bruinooge, heeft besloten om de raadsvergadering van 23 april via digitale livestream te houden. Er moeten knopen moeten worden doorgehakt wat betreft corona-maatregelen en de gemeenteraad gaat over budgetten, maar dan wel op een veilige manier. Andere agendapunten worden wel verder vooruit geschoven.

Niet elk raadslid kan of wil fysiek vergaderen in verband met de gezondheid. Bovendien wil het openbaar bestuur het goede voorbeeld naar buiten toe geven. Het Rijk heeft recent een tijdelijke wet aangenomen waardoor raadsvergaderingen via video livestream toegestaan zijn, mits anders niet mogelijk of problematisch. De wet treedt naar verwachting donderdag 9 april in werking.

Een voorwaarde van de nieuwe wet is dat de vergaderingen openbaarheid blijven. Daarom is, zoals gebruikelijk, de raadsvergadering op 23 april vanaf 20:00 uur te volgen via Alkmaar Centraal en alkmaar.nl.

Commissies van Heerhugowaards en Langedijker raad gingen de Alkmaarse raad dinsdag al voor. Alleen de voorzitter en de griffie bevonden zich in de raadzaal. Vooral voor degenen die niet bekend waren met digitale video conference was het flink wennen, maar de ervaringen lijken in het algemeen positief. Of alles soepel zal verlopen met een voltallige Alkmaarse raad is nog even afwachten.
Pin It
Bekeken: 2176x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/