Dinsdag 2 juni gingen de schooldeuren van PCC Heiloo weer open en werden de  leerlingen voor het eerst sinds de intelligente lockdown terugverwacht in de klas. Van die ‘eerste' schooldag maakte de school een feestje. Leerlingen liepen onder een ballonnenboog door en gingen over de rode loper de school in, waar ze werden begroet door directeur Rob Baltus.

De leerlingen keken ernaar uit om weer naar school te mogen, maar moesten natuurlijk even wennen aan alle nieuwigheid. Handen ontsmetten bij de ingang en precies de looproutes volgen naar het leslokaal. Daar wachtten de docenten hen op met iets lekkers. Er werd eerst royaal tijd uitgetrokken om elkaar te begroeten en eens goed bij te praten, daar hadden zowel docenten als leerlingen zin in.

Het schoolleven op PCC Heiloo gaat er toch wat anders uitzien dan voorheen. Directeur Rob Baltus: “We gaan ‘hybride’ lesgeven. Dat betekent dat om en om de helft van de klas een dag op school les krijgt, terwijl de andere helft via Google Meet dezelfde dag de lessen thuis volgt. Alles wat de docent op het smartboard toont, ziet de leerling thuis ook op de computer."

Het gewone lesrooster wordt aangehouden, maar de lessen zijn ingekort tot 30 minuten, zodat voldoende tijd overblijft voor opdrachten en huiswerk. Baltus: “Als sportieve school is voor ons ook belangrijk om de gymlessen te hervatten. Die hebben we aan het eind van de schooldag gepland, zodat leerlingen thuis kunnen douchen."

De lesdagen starten om 08:30 uur en uiterlijk om 12:45 uur vertrekken de leerlingen weer naar huis. Naast dat er binnen allerlei regels gelden, zijn er voor de aankomst op en vertrek van school ook strikte procedures.
Pin It
Bekeken: 1910x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/