Lunchroom Fermento aan de Alkmaarse Laat is het volgende slachtoffer van de coronacrisis. Buren, familieleden van de medewerkers en alle andere bezoekers zullen een andere plek moeten zoeken om een bakkie te doen met een stuk zelfgemaakte taart. Voor de medewerkers zelf is het ook erg jammer. De groep van 25 mensen met een verstandelijke beperking zal moeten uitwijken naar een andere werkplek.

Patrick Kool, leidinggevende van Fermento: "Gelukkig kunnen ze allemaal terecht op een van onze andere locaties. We hebben nog een lunchroom aan de Kennemerstraatweg, en ze kunnen ook aan het werk bij molen Het Roode Hert. In Oterleek hebben we dan nog De Otter, ook een molen."

Ook de ouders van de medewerkers zijn teleurgesteld. Patrick: "Ze zijn juist zo trots dat hun zoon of dochter meedraait in de maatschappij. Ze kwamen ook heel vaak langs. Maar ze begrijpen het wel. Je moet maar zo denken: het is weer een nieuwe kans."

Patrick en de andere begeleiders laten de medewerkers niet zomaar naar hun nieuwe werkplekken vertrekken. "We gaan met z'n allen naar de Efteling! Dat zouden we eigenlijk nu al willen doen, maar door corona wordt dat september. Dat wordt een mooi afscheid."

Patrick krijgt zelf een nieuwe functie op Scorlewald, waar Fermento onder valt. "En gelukkig gaan er een paar medewerkers met me mee. Verder zal ik nog heel veel langskomen op de andere locaties. Het is een groep met zulke mooie mensen."
Pin It
Bekeken: 2775x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/