De provincie Noord-Holland gaat Connexxion betalen voor de volledige dienstregeling van het regionale busvervoer, ook voor de ritten die vanwege de coronacrisis zijn vervallen.

Het Rijk, provincies, vervoerregio’s en vervoersbedrijven hebben dat zo met elkaar afgesproken.

Door de coronamaatregelen reisden de afgelopen maanden veel minder mensen met het openbaar vervoer. De regionale bussen in Noord-Holland bleven wel rijden (met gehalveerde dienstregeling), maar de oproep was om het openbaar vervoer zoveel mogelijk te mijden. Sinds deze maand is de dienstregeling weer in opbouw.

De provincie is opdrachtgever voor het openbaar busvervoer in Noord-Holland (behalve in regio Amsterdam) en betaalt Connexxion een subsidiebijdrage voor daadwerkelijk gereden ritten. De overheid vindt dat sprake is van een uitzonderlijke situatie. Daarom krijgt Connexxion dit jaar de volledige subsidie.

Vervoersbedrijven hebben sinds de uitbraak van de corona-pandemie veel minder inkomsten uit de kaartverkoop. Het Rijk heeft toegezegd ook hiervoor een vergoeding te betalen.
Pin It
Bekeken: 2235x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/