De grote corona-uitbraak van drie weken geleden in verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee, heeft gelukkig geen catastrofale gevolgen gehad. De meeste van de besmette ouderen zijn inmiddels hersteld.

Een enkeling is overleden. Twee bewoners zitten nog in quarantaine. Bewoners die niet besmet zijn, hoeven niet langer op hun kamer te blijven en kunnen vanaf deze week weer bezoek ontvangen. De maaltijden worden daar nog wel genuttigd.


Verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee werd in mei plotseling getroffen door het COVID19-virus. Meer dan twintig van de 67 bewoners en vijf medewerkers bleken besmet.

In Agnes wonen ouderen die intensieve en/of psychogeriatrische (dementie) zorg nodig hebben. De bron van de plotselinge verspreiding is niet duidelijk, aldus woordvoerder Jantien Houweling van De Zorgcirkel.

De Zorgcirkel beheert 27 locaties tussen Egmond en Volendam. Van de achtduizend cliënten liep circa 1% de ziekte op. Het merendeel overleed hieraan. Rigoureuze maatregelen wisten een grotere catastrofe te voorkomen. (foto: De Zorgcirkel)
Pin It
Bekeken: 2174x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/