Het Alkmaarse college van B&W wil de geluidszone voor Bedrijventerrein Overdie verkleinen of zelfs afschaffen, zodat de ontwikkeling van de Kanaalzone er niet belemmerd wordt. Dit blijkt uit een memo met een raadsvoorstel. Betrokken ondernemers en inwoners zijn per brief over geïnformeerd dat het bijbehorende ontwerp geluidreductieplan Overdie inmiddels ter inzage ligt.

Rond Bedrijventerrein Overdie is in 1993 een geluidzone ingesteld. Uit recent onderzoekt blijkt dat de grenswaarden op enkele locaties worden overschreden. De Wet geluidhinder schrijft voor de gemeente dan een geluidreductieplan opstelt om de overlast binnen vijf jaar te verhelpen, samen met de veroorzakers. Dat zijn Sterk Beton en IJzerwerf Overdie. Een andere optie is om de geluidszone te verkleinen of op te heffen. Andere normen, probleem ook opgelost.

En dat is wat het Alkmaarse college wil. "Dit past bij de ontwikkelingen van de Kanaalzone. Overdie wordt een aantrekkelijke stedelijke leefomgeving. Met de aanwezigheid van de geluidzone is dat niet mogelijk", staat in de memo. "Met de bestemmingsplanprocedure voor het aanpassen van de geluidzone op Overdie wordt binnenkort gestart."

Dat betekent echter niet dat B&W geen oor heeft voor betrokken omwonenden. Er zal een uitgebreid participatietraject worden opgestart, waarbij alle belanghebbenden worden betrokken.
Pin It
Bekeken: 1622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/