De Alkmaarder Hout is aanstaande zondag het decor van een Black Lives Matter-demonstratie. Vorige week werd er in Alkmaar ook al een dergelijk protest aangekondigd, maar deze werd geschrapt. Initiatiefneemster was een omdat blanke vrouw, die geen ruggespraak had gehouden met de zwarte gemeenschap en zich realiseerde dat ze toch wat veel hooi op de vork had genomen.

De organisatie van het protest is in handen van Alkmaar Kan Het, Heerhugowaard Kan Het en de Hoornse stichting We Promise. Tijdens het protest, dat om 15:00 uur van start gaat, zullen er mensen uit de zwarte gemeenschap toespraken houden en artiesten optredens geven. De organisatie benadrukt op Facebook dat het protest 'coronaproof' wordt georganiseerd.

"Voor veel blanke mensen uit de regio zal het lijken alsof racisme iets is dat in Nederland enkel speelt in de Randstad", schrijft Alkmaar Kan Het, "maar dat komt niet overeen met de werkelijkheid. Ook in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland is racisme een dagelijkse realiteit."

Omdat het eerder aangekondigde protest "zonder overleg met de black community" was genomen, was het "als problematisch aangemerkt", schrijft Alkmaar Kan Het. Op verzoek van mediapartner NH Nieuws duidde cultuursocioloog Peter Achterberg de gang van zaken.

"Iemands bedoelingen kunnen nog zo goed zijn", aldus Achterberg. "Maar als je voorbij gaat aan de directe ideeën van de groep, werkt het niet. Je moet lid zijn van de groep en dus van de identiteit."

Het protest in de Alkmaarder Hout duurt anderhalf uur. "Het is tijd dat ook in onze regio wordt opgestaan tegen racisme en politiegeweld. Kom naar de demonstratie en laat je horen!", besluiten de organiserende stichtingen.
Pin It
Bekeken: 2113x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/