Wat woensdagavond een rustige treinrit naar zijn werk in Haarlem moest worden, eindigde voor Hjalmar in een nachtmerrie. Terwijl de Alkmaarder over de telefoon met fikse woorden zat te klagen over de coronamaatregelen, werd hij door agenten uit de trein gehaald omdat hij een terroristische aanslag zou voorbereiden. "Ik heb er buikpijn van."

Hjalmar doet telefonisch zijn verhaal bij mediapartner NH Nieuws: "Ik zat met een maat te bellen in de trein en we hadden het over de coronamaatregelen. We waren lekker op de politiek aan het mopperen en ik zei: 'Ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag, Mark Rutte spoort niet. Ik kan daar zo boos van worden dat je de boel plat wil branden door er met een tankwagen heen te gaan, maar dat doe je natuurlijk niet'. Vervolgens stopte de trein in Beverwijk en kwam er allemaal politie aan."

Een woordvoerster van de politie bevestigt tegenover NH Nieuws dat zij melding kregen van een verdachte situatie. Iemand zou allerlei dingen hebben gezegd die als bedreigd konden worden opgevat. "Op het moment dat we dat soort meldingen binnen krijgen, nemen we dat serieus". De trein werd stilgezet in Beverwijk en meerdere eenheden gingen naar het NS-station om Hjalmar aan te houden.

Volgens de Alkmaarder namen agenten met honden hem direct mee uit de trein en werd hem daar verteld dat hij verdacht werd van het voorbereiden van een terroristische aanslag. "Dan schrik je wel even. Ik zei iets uit frustratie, niets meer en niets minder en ineens werd ik op het perron gearresteerd en maakten er mensen foto's van mij. De agenten waren heel aardig overigens."

Nadat de politie hem had overgebracht naar het bureau, probeerde hij positief te blijven in zijn cel. "Je maakt er eerst nog een geintje van voor jezelf, maar de lol gaat er snel vanaf", bekent Hjalmar. "Ik moest daar wachten tot de volgende ochtend en heb de hele nacht in de stress gezeten. Ik hoorde ook dat een agent naar mijn werk was gereden om te zeggen: 'Voorlopig komt Hjalmar niet terug'. Dat vond ik wel heftig."

Donderdagochtend werd hij verhoord en kreeg hij uiteindelijk te horen dat de zaak geseponeerd zou worden. "Al snel was duidelijk dat ik niets geks had gezegd, maar voor hetzelfde geld word je veroordeeld, heb je een strafblad en moet je de cel in. Ik ben dan ook best wel boos op degene die de politie heeft gebeld. Ik ben echt bang geweest en heb er buikpijn van."

Wat hem ook pijn deed, is de berichten die over zijn aanhouding verschenen. "Dan lees je over jezelf dat je een soort verwarde man bent die iets wil opblazen. Dat is gewoon echt niet wie ik ben. Ik ben een flapuit, maar wel met enige nuance. Ik heb nog nooit een vlieg kwaad gedaan."
Pin It
Bekeken: 1814x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/