Donderdag lanceerde GGD Hollands Noorden een webpagina met een breed scala aan statistieken over het coronavirus. In het 'dashboard' staan gegevens voor de regio en ook per gemeente van 6 april tot en met 9 juni, over bijvoorbeeld aantallen besmettingen, coronatests, ziekenhuisopnames, overleden coronapatiënten en ook getallen per capita. Bovenaan de pagina is een gemeente te selecteren en per onderwerp is er de optie om details te bekijken, om te delen via sociale media of mail, en om aan te vinken als 'favoriet'.

Tot en met 8 juni werden 3.796 tests afgenomen in de corona-teststraat in De Meent te Alkmaar, waarvan 139 positief uitvielen. Aanvankelijk waren er hoge pieken tot ruim 21 procent positief, maar na 21 april was dat ineens voorbij. De maand juni begon zonder positieve tests, maar de grafiek eindigt met een lichte stijging.

In onze regio komt Langedijk er met 16 positieve tests per 10.000 inwoners het beste vanaf en Bergen als slechtste met 28,8 per 10.000. Wat betreft ziekenhuisopnames is het echter juist Langedijk dat het hoogste scoort met 5,7 per 10.000. Mogelijk is de bevolking grijzer dan elders. Heiloo kende met 3,8 per 10.000 relatief de minste opnames. Maar Heiloo kende relatief wel de meeste stergevallen: 3,3 per 10.000 inwoners. Bergen is het meest gespaard gebleven met 1,3 per 10.000 inwoners.

Het dashboard is te vinden op gezondnhn.nl/dashboard/.
Pin It
Bekeken: 2270x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/