Sekswerkers in Alkmaar gaan vandaag in protest tegen de corona-maatregelen. De gordijnen zijn dan open en rode lampen aan, al staan er nog steeds geen vrouwen achter de ramen. De prostituees pikken de werkwijze van het kabinet niet meer, waarbij ze in tegenstelling tot andere contactberoepen, nog geen klanten mogen ontvangen.

Waar aan de Achterdam in Alkmaar nu nog briefjes hangen met de tekst 'tot nader order gesloten', willen sekswerkers vanaf aanstaande maandag weer klanten ontvangen.

Kamerexploitant Cor Ootes sluit zich aan bij een landelijke actie. "De gordijnen zijn al open en de lichten zijn aan. Alleen zie je er nu nog niks van, vanavond zie je dat veel beter," meldt hij mediapartner NHNieuws. Dat de nood hoog is, merkt hij aan de eensgezindheid onder de sekswerkers. "Het is uniek in de wereldgeschiedenis dat alle vrouwen met hun neus één richting op staan. Dat supporten we. We hebben het gevoel dat men niet serieus naar deze bedrijfstak kijkt."

De sekswerkers worden volgens Ootes niet voldoende gesteund, waardoor een deel illegaal is gaan werken. "Door die illegaliteit lopen ze meer risico op vrouwenhandel en misbruik. Daar wordt niet naar gekeken."

Zelf is Ootes pandeigenaar en hij maakt zich over zijn eigen toekomst niet zo veel zorgen. "Ik overleef het wel". (foto: Cor Ootes)
Pin It
Bekeken: 1839x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/