De Nederlandse horeca wil dat het kabinet op vrijdag 19 juni stopt met de 1,5 meterregel voor cafés en restaurants en een hogere bezettingsgraad toestaat. Dit schreef de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland donderdag in een brief aan premier Mark Rutte. De afdeling zegt ondersteund te worden door onder andere de Alkmaarse horeca.

De regels zijn niet te handhaven en sowieso blijven gasten doorgaans ‘met gezond verstand en een grote dosis eigen verantwoordelijkheid’ uit zichzelf op gepaste afstand van elkaar, aldus de Bredase horeca. Dit wordt 'smart distancing' genoemd, het hoeft allemaal niet zo strak. Dat is volgens KHN Breda ook niet te verdedigen tegenover bezoekers, gezien de aantallen bezoekers van bijvoorbeeld bouwmarkten en supermarkten. En dan zijn er nog omliggende landen waar meer mogelijk is. Toegezegd wordt dat personeel de gasten op hun eigen verantwoordelijkheid zal wijzen.

In de brief wordt voorgesteld om de bezettingsgraad binnen cafés en restaurants vanaf 19 juni op 50 procent te zetten als blijkt dat de besmettingscijfers van het RIVM deze week niet significant stijgen, en daarna stapsgewijs verder omhoog. Dat zou financieel ook echt noodzakelijk zijn, "anders blijven er geen leuke kroegjes over". Vanuit het land komen er berichten dat ondernemers na heropening toch weer dicht gingen, omdat dat minder verlies opleverde. Al kwam dat kwam deels ook vanwege matig weer.

Vanuit andere brancheverenigingen klinkt ook kritiek over de uitleg van termen in de noodverordeningen van de Veiligheidsregio's, die soms ook nog eens per regio verschilt. Bijvoorbeeld over wat nou precies ‘zelfstandige ruimte’ en ‘afzonderlijke ruimte’ is. Hier is vooral vanaf 1 juli duidelijkheid over nodig, vindt men, wanneer het maximum aantal gasten binnen van 30 naar 100 gasten gaat. Ook zou er willekeurige handhaving zijn. Een aantal ondernemers zou nu ruimten niet durven gebruiken uit angst voor boetes.
Pin It
Bekeken: 1394x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/