In het vragen halfuurtje voorafgaand aan de Alkmaarse gemeenteraad van donderdagavond kwam de zomerkermis ter tafel. Ronald van Veen van de ChristenUnie vroeg verantwoordelijk wethouder Elly Konijn of zij het ermee eens was dat de kermis dit jaar gewoon door kan gaan. Dit naar aanleiding van de persconferentie van woensdag, waarin premier Rutte aangaf dat bepaalde evenementen al per 1 juli mogen worden georganiseerd.

Wethouder Konijn gaf aan dat ze om de tafel gaat zitten met de Kermisbond en organisator Buro de Kermisgids. Zij willen graag de oorspronkelijke datums van 21 tot en met 30 augustus aanhouden en daar staat het college positief tegenover. Wel moet bezien worden of een kermis ’binnen de kaders' en 'binnen de noodverordening’ op touw gezet kan worden.

Burgemeester Piet Bruinooge verwees hier ook naar in antwoord op de opmerking van CDA'er Frits Jonk. Hij gaf aan dat er in de dorpen in de regio Alkmaar ook kermissen zijn, waarnaar de bewoners het hele jaar uitkijken. Bruinooge verwees naar een vergadering donderdagochtend met het Regionaal BeleidsTeam (RBT), waarin voor zeventien gemeenten wordt besloten of een aanvraag gehonoreerd wordt.

Bruinooge: "Premier Rutte had het bij de toekenning en organisatie van een evenement nadrukkelijk over 'met in acht neming van de gemeentelijke voorschriften'. Wij gaan met het RBT aan de slag om te kijken of alle aanvragen zo snel mogelijk kunnen worden behandeld. De aanvragers zijn als eerste aan zet, door hun evenement te laten voldoen aan de coronaregels".
Pin It
Bekeken: 2641x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/