Het is heet en dat nodigt uit tot allerlei waterspelletjes, waaronder gevechten met waterballonnen. Erg leuk voor de kids, maar aangezien de ballonresten doorgaans niet worden opgeruimd, niet zo prettig voor de natuur. Er zijn milieubewuste mensen die zwerfvuil opruimen en elke vondst op de digitale wereldkaart van Litterati.org markeren. Bij ieder 'vlaggetje' staat ook een foto van het stukje zwerfafval. Van blikje tot flesje, van ballonnetje tot peuk. Een doel is bewustwording, maar er zijn ook al echt beleidsveranderingen bereikt met de informatie.

Natuurlijk is de Litterati-kaart maar zo accuraat als het aantal actieve Litterati-leden. De hotspots geven ook wel een idee in welke buurt de leden wonen. Evengoed geeft de kaart een aardige indicatie. Sinds 2012 zijn meer dan 4.000 digitale vlaggetjes zowel in gemeente Alkmaar als in Heerhugowaard geplant, waarvan verreweg de meeste - niet verrassend - in de steden. Langedijk komt uit op zo'n 1.000 notificaties van zwerfvuil en gemeente Bergen op grofweg 2.000, vooral in Egmond aan Zee maar ook in Camperduin. Heiloo blijft aardig gespaard met ruim 100 markeringen, tenzij er simpelweg weinig melding gedaan wordt in het systeem.

Er wordt opgeroepen om zwerfvuil, en in het bijzonder de kapotte ballonnen, netjes op te ruimen. Veel liever heeft hij echter nog dat er met sponzen gegooid wordt, want deze kunnen telkens weer opnieuw gebruikt worden. (kaart: Litterati)
Pin It
Bekeken: 2413x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/