Zeventien kinderen uit Bergen, Langedijk en Alkmaar zijn gehuldigd als erfgoeddrager van verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben allen beloofd dat zij het verhaal dat zij gehoord hebben van een oudere zullen doorvertellen. Het erfgoeddragerschap vloeit voort uit het project 'Oorlog In mijn Buurt'.

De huldigingsceremonie vond plaats op het terrein van het Bergense Ecodorp, het vliegveld ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De kinderen spraken plechtig hun belofte uit en ontvingen een speciale medaille. "Deze kinderen zullen de persoonlijke verhalen doorvertellen aan de nieuwe generatie zodat deze verhalen niet verloren zullen gaan", vertelt de organisatie aan mediapartner NH Nieuws.

Alle kinderen werden voor het project in contact gebracht met ouderen die in de oorlog ongeveer dezelfde leeftijd hadden als de kinderen nu. In totaal zijn er deze week 55 medailles uitgereikt.

De stichting In mijn Buurt laat kinderen leren door ontmoetingen met mensen uit hun buurt. Door verschillende generaties buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, creëren zij nieuwe, jonge erfgoeddragers die de geschiedenis van de buurt levend houden.
Pin It
Bekeken: 2231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/