Op de Gewelfde Stenenbrug zijn werklieden vanochtend begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van het bronzen beeld van Truus Wijsmuller, de in Alkmaar geboren vrouw die tussen 1938 en 1940 honderden Joodse kinderen wist te redden uit handen van het nazistische Duitsland.

Vandaag is begonnen aan de sokkel. Morgen wordt het beeld geplaatst en woensdag brengt een zeer kleine groep direct betrokkenen een bezoek aan de definitieve ereplek.

Als de coronacrisis volgend jaar achter ons ligt, volgt  op 21 april 2021, de geboortedag van Truus, een feestelijk en passend eerbetoon. Op het programma staat dan  een ontvangst in de Grote Kerk met gasten uit binnen- en buitenland, waaronder enkele nog levenden van de Kindertransporten van 1938-1940.
Pin It
Bekeken: 1614x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/