De provincie stelt samen met Noord-Hollandse gemeenten 10 miljoen euro beschikbaar om culturele en maatschappelijke instellingen overeind te houden. Door de coronacrisis zitten veel instellingen in acute financiële nood. De gemeenten dragen zelf 35 procent bij.

De provincie heeft met gemeenten geïnventariseerd welke culturele en maatschappelijke organisaties getroffen worden en hoe groot hun nood is. Hoewel de exacte omvang van de schade nog niet bekend is, blijkt wel duidelijk dat die groot is en dat het noodfonds van 10 miljoen niet genoeg zal zijn om alle instellingen te kunnen helpen. Er moeten dus keuzes worden gemaakt.

De gemeenten willen het noodfonds vooral inzetten voor de culturele instellingen, omdat daar de nood het hoogst is. Zij kunnen overigens wel een beroep doen op het noodfonds voor andere maatschappelijke organisaties van regionaal belang.

Gemeenten hebben het beste zicht op welke instellingen cruciaal zijn voor de lokale en regionale culturele infrastructuur. De provincie heeft daarom gevraagd om gezamenlijk in regionaal verband (Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid) een voorstel te maken voor welke instellingen zij een beroep willen doen op het noodfonds.

Gemeenten en provincie hebben gezamenlijk voorwaarden opgesteld voor waar het noodfonds zich op zou moeten richten. In september worden de voorstellen besproken. In oktober wordt duidelijk welke instellingen een financiële bijdrage krijgen.

Naast het noodfonds werkt de provincie plannen uit die moeten bijdragen aan een economisch herstel, waaronder verduurzaming van de gebouwde  omgeving en het versterken van de maatschappelijke en culturele infrastructuur in Noord-Holland. Hier wil de provincie 100 miljoen voor vrijmaken. In het najaar wordt duidelijk hoe de provincie dit fonds in gaat zetten.
Pin It
Bekeken: 2279x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/