De provincie Noord-Holland ondersteunt opvangcentra voor wilde dieren met 200.000 euro. Het beschikbare budget wordt gebruikt om opvangcentra te  ontlasten en educatie over wilde dieren te verbeteren.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Het is voor het eerst dat de provincie Noord-Holland geld beschikbaar stelt voor de opvang van wilde dieren. Mede dankzij de inbreng van verschillende partijen kan het geld nu snel worden ingezet voor  een duurzame verbetering van de opvang van onder andere vogels en egels".

De provincie stelt 100.000 euro beschikbaar voor een opdracht aan een externe adviseur, die de opvangcentra rechtstreeks kan helpen met het opstellen van formats voor diverse wettelijk verplichte protocollen. Dit gaat dan bijvoorbeeld over protocollen voor hygiëne, verzorging, quarantaine en euthanasie. De opvangcentra worden ontlast en kennis kan sneller gedeeld worden.

De andere helft van het budget wordt gebruikt voor educatie door de opvangcentra aan derden. Hierbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen van les- en spreekbeurtpakketten, informatiefolders, deelname aan beurzen en markten en voorlichting aan diverse organisaties. Educatie helpt bij het voorkomen van noodzaak tot zorg voor wilde dieren, maar ook bij het ophalen van donaties en het werven van vrijwilligers.

De provincie heeft in overleg met onder andere opvangcentra, stichting Dierenlot, wethouders en statenleden besloten hoe zij de 200.000 euro willen gaan besteden. Dit heeft er tevens toe geleid dat de provincie ook in haar eigen communicatie meer aandacht besteedt aan opvang van wilde dieren, bijvoorbeeld via het platform Groen Kapitaal.  Daarnaast vindt er overleg plaats tussen provincie, opvangcentra en de omgevingsdienst over het rapportageproces en praat de provincie met het Ministerie van LNV over aanpassing van wet en regelgeving. (foto: Pexels / Indigo Blackwood)
Pin It
Bekeken: 2347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/