Pastoor Franklin Brigitha reist volgende week af naar Curaçao met € 605,15. Dat is de opbrengst van de collectes die afgelopen weekend werden gehouden in de rooms-katholieke kerken in Alkmaar, Zuidschermer, Bergen en Schoorl.

Franklin Brigitha, pastoor van de parochies, is geboren op Curaçao en gaat er 20 juli heen. Hij wil de opbrengst verdelen onder diverse goede doelen.

Curaçao is zwaar getroffen door de coronacrisis. Vooral de maatregelen tegen verdere verspreiding van covid-19 blijken funest voor de plaatselijke economie. Het toerisme is opgedroogd, terwijl hier de helft van Curaçao op draait. Door de economische crisis zijn in het bedrijfsleven al veel banen verloren gegaan. Een werkloosheid van zestig procent dreigt. Zo’n twintig procent van de bevolking is afhankelijk van voedselhulp, waarvoor Nederland geld gaf.

Met de officiële noodsteun van de Nederlandse regering voor de Nederlandse Antillen wil het niet vlotten. De afgelopen maanden heeft Nederland al tientallen miljoenen euro’s liquiditeitssteun gegeven door zachte leningen. Afgesloten vrijdag zou besloten worden over nieuwe financiële hulp voor de langere termijn, die kan oplopen tot een miljard euro in totaal. Onderhandelingen daarover tussen Den Haag en de regeringen van de Antillen verlopen stroef.
Pin It
Bekeken: 1916x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/