De zomerkermis vindt dit jaar niet plaats in de binnenstad van Alkmaar. De verwachting is dat de coronamaatregelen niet kunnen worden nageleefd. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie buiten de stad. De gemeente is de afgelopen dagen overstelpt met telefoontjes van binnenstadbewoners.

"De kermis heeft een aanzuigende werking op een toch al drukke stad. Bovendien hebben we extra meters aan de horeca gegund om de terrassen uit te breiden. Daardoor is de ruimte in het centrum te beperkt. Met een kermis erbij kunnen we de anderhalve meter afstand gewoonweg niet garanderen”, stelt de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge.

Het stadsbestuur staat wel positief tegenover de kermis. Daarom is het in overleg met vertegenwoordigers van de kermis om een alternatieve plek te vinden waar de zomerkermis coronaproof op een voor de exploitanten en bezoekers aantrekkelijke locatie kan plaatsvinden.

Dat de gemeente vandaag naar buiten brengt dat de binnenstad als locatie afvalt, heeft te maken met de vele telefoontjes die ze krijgt van bewoners van de binnenstad.
Pin It
Bekeken: 1557x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/