De terrassen in Alkmaar mogen sinds kort een uur langer blijven staan in het weekend. Daarnaast is de gemeente gevraagd of terrashouders de extra ruimte die ze krijgen langer mogen benutten. Het college er wel oren naar, volgens Karin Hiemstra van Koninklijke Horeca Nederland - afdeling Alkmaar. "De samenwerking met de gemeente is ontzettend goed. Daar kunnen we als Alkmaar best trots op zijn."

De horeca in Alkmaar is de klap nog lang niet te boven die de coronacrisis veroorzaakte. Maar de weg omhoog is volgens Karin Hiemstra weer gevonden. "Hoewel het nu eigenlijk nét even te warm is, zijn we best tevreden met het verloop van de zomer. De terrassen zitten vooral in de avond helemaal vol en dat is erg goed nieuws", zegt ze tegenover mediapartner NH Nieuws.

Ook Ed Kat van Proeflokaal de Boom is voorzichtig optimistisch. Hij was het die namens de werkgroep Horeca Alkmaar succesvol bij de gemeente pleitte voor het langer open laten van de terrassen tijdens het weekend. "Binnen kunnen we minder mensen kwijt en op deze manier gaat niet iedereen en masse het café in. Daar voorkom je een hoop ellende mee. De handhaving en de gemeente zijn tevreden over de proef. We hopen dat het een vervolg gaat krijgen."

Het verzoek om de grotere terrassen toe te staan tot 19 oktober te laten wordt volgende week een besluit over genomen. Volgens Karin Hiemstra heeft de gemeente is daar wel interesse in. "Het zou superfijn zijn. Want als het zonnetje lekker schijnt, trekt dat toch extra mensen naar de stad. En voor ons weer een rinkelende kassa, dat is ook heel erg belangrijk."
Pin It
Bekeken: 1554x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/