Wie de entree van koffieautomatenproducent Bravilor Bonamat in Heerhugowaard binnenloopt, ziet hem direct staan: de hygiënezuil met voetpomp. Het is het nieuwste product van de wereldwijde leverancier van filterkoffiemachines, espressomachines, koffievolautomaten en heetwaterapparatuur voor thee.

Het bedrijf, dat ook automaten bouwt voor grote koffiebranders als Nestlé en Jacobs Douwe Egberts, zag de vraag naar diens machines instorten door het sluiten van kantoren, fabrieken en sportkantines. Er moest iets gebeuren, vertelt Ariejan Best, salesmanager bij Bravilor Bonamat. Het viel hem op dat veel klanten die ze spraken, en de verkopers uit het dealernetwerk van Bravilor, behoefte bleken te hebben aan desinfectiezuilen. Bij voorkeur een beetje stevig en graag met voetpompje, dan hoef je je handen niet te gebruiken. “Waarom zouden we die niet gewoon gaan maken, dachten we toen”, zegt Best. Samen met zusterbedrijf Geerts Metaalwaren werd heel snel de hygiënezuil ontwikkeld. Een van de productielijnen in Heerhugowaard waar doorgaans koffieapparaten in elkaar worden gezet kon snel en eenvoudig worden aangepast. En zo worden hier sinds kort zeepzuilen geproduceerd.

Een kleine maar opvallende klant is de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord in Alkmaar. Hier komt er geen desinfectiemiddel uit maar wijwater. Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten heeft de nieuwe aanwinst vorige week gezegend en in gebruik gesteld. Katholieken gebruiken wijwater als heilig water, dat door de priester is gewijd en bij zegeningen wordt gebruikt. Bij binnenkomst in de kerk bevochtigen de kerkgangers hun vingers en slaan een kruisje. Wegens besmettingsgevaar moesten de wijwaterbakjes in maart als eerste buiten gebruik worden gesteld.

Een van de mensen van de steunstichting Stichting de Alkmaarse Cuyperskerk wist van de nieuwe zeepdispensers van Bravilor Bonamat. Navraag leerde dat deze ook werken met water in plaats van desinfectiemiddel. De roestvrijstalen staande dispenser met voetbediening werd daarna besteld en aan de kerk geschonken.

In totaal heeft Bravilor er nu zo’n 2000 geproduceerd, en het einde is nog niet in zicht. Ondanks het enorme groeipotentieel voor de zeepdispensers in de wereldwijde katholieke wereld, blijft Ariejan Best het zien als een bijproduct voor het familiebedrijf, dat al 70 jaar thuis is in de markt voor koffieautomaten. Dat specialisme biedt het meeste perspectief voor de ruim 450 medewerkers wereldwijd.
Pin It
Bekeken: 3287x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/