Omdat IJsbaan De Meent moet worden klaargemaakt voor het nieuwe schaatsseizoen, was GGD Hollands Noorden genoodzaakt om de corona-teststraat te verhuizen naar een nieuwe locatie. Die in een leegstaand pand op bedrijventerrein Boekelermeer gevonden, en daar was het maandagochtend rond 09:00 uur al behoorlijk druk.

"Zo'n plek moet toch wel aan een aantal eisen voldoen", vertelt Anneke van Doorn van de GGD Hollands Noorden over de zoektocht naar een nieuwe locatie aan mediapartner NH Nieuws. "Dit pand stond nog leeg en we kunnen er voor langere tijd terecht. We zijn vanmorgen nog druk bezig geweest om de puntjes op de 'i' te zetten, maar we kunnen van start."

Terwijl er hier en daar nog een schroef in de muur wordt gedraaid, staat er buiten al een flinke rij auto's voor de deur. In de planning van maandag stonden 400 tests genoteerd. Lizzy Nieboer is een van de testers en ze doet het werk met plezier. "We zitten in een heel leuk team en je komt veel verschillende soorten mensen tegen. Hoewel het wel lopendebandwerk is, is het toch heel gevarieerd."

Angst om besmet te worden met het coronavirus heeft Lizzy niet. "Ik voel me niet onveilig, maar dat komt ook door het goede protocol dat we hebben. Iedereen let ook heel erg goed op elkaar. Als er iets misgaat, zorgen we dat we het op een veilige manier oplossen."

De vraag naar coronatests is volgens het ministerie de afgelopen tijd sterk gegroeid, vandaar de oproep dat mensen echt alleen moeten komen als ze symptomen hebben. Volgens Anneke van Doorn komen er soms ook mensen zonder ziekteverschijnselen. "Er zijn mensen die bijvoorbeeld op vakantie gaan of gewoon willen weten of ze het virus hebben. Vorige week was er iemand die haast had omdat hij nog naar z'n werk moest. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Alleen als je echt virusklachten hebt, ben je van harte welkom."

Een afspraak kan worden aangevraagd via 0800-1202 of coronatest.nl.
Pin It
Bekeken: 2977x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/