In 2019 startte Woonwaard met de installatie van zonnepanelen op haar eengezinswoningen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Ruim een jaar later zijn al 850 woningen voorzien door Sungevity. Dit najaar is begonnen met de installatie van zonnepanelen bij meergezinswoningen in Alkmaar en Heerhugowaard.

Het initiatief is onderdeel van een landelijke beweging. Sinds augustus zijn ruim 1 miljoen woningen van een zonnesysteem voorzien, waarvan 200.000 huurhuizen van woningcorporaties. "Dit is een belangrijke mijlpaal in de verduurzaming van de huursector, die als doel heeft om CO2-neutraal te zijn in 2050", zegt Paul Duyn, projectleider bij Woonwaard.

"De meeste van onze bewoners hebben het aanbod om zonnepanelen te nemen met open armen ontvangen. Mensen zijn zich steeds bewuster van hun impact op de aarde en willen er graag iets aan doen. Anderen doen het vooral omdat zij er veel geld mee kunnen besparen - dat is ook helemaal oké natuurlijk", zegt Paul Duyn. Het project wordt dan ook doorgezet. "Binnen een paar jaar willen wij zoveel mogelijk mensen met huurwoningen de kans hebben geboden om zonnepanelen te nemen.”

Om woningcorporaties te ondersteunen heeft Sungevity samen met partner INNAX de 'Huurdakrevolutie' in het leven geroepen. Het project van Woonwaard is mede dankzij dit initiatief tot stand gekomen. Guido Broek van Sungevity is enthousiast. "Woonwaard laat zien dat het mogelijk is om binnen een korte tijd grote stappen te maken in de verduurzaming van woningen”. In totaal hebben de zonnepanelen van Woonwaard naar schatting al 765 ton aan CO2-uitstoot bespaard, vergelijkbaar met 362 vliegretourtjes van Amsterdam - New York. (foto: Pixabay / Ulrike Leone)
Pin It
Bekeken: 1920x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/