Eind november vinden bij gemeente Alkmaar audits plaats voor het certificaat niveau 3 van de CO2-prestatieladder. De gemeente biedt de onafhankelijke certificeerder NCK inzicht in de eigen CO2-uitstoot en die van nauw verbonden partners. De gemeente maakt goede kans, blijkt uit eerdere metingen: doel was om na 2018 in vijf jaar tijd 59 procent minder uitstoot te genereren en alleen vorig jaar al was de besparing 35 procent.

Bij de metingen en de controle daarvan wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van gemeentelijk vastgoed, zakelijk vervoer en de openbare verlichting. Ook zijn een aantal nauw verbonden partijen meegenomen, te weten Alkmaar Sport, Stadswerk072, Regionaal Archief Alkmaar en het eigen aandeel voor Recreatieschap Geestmerambacht, WNK en Halte Werk. Aan de hand van de metingen worden aanpassingen gezocht voor verdere reductie.

De totale CO2-uitstoot daalde in 2019 van 14,247 ton naar 9.218 ton. Daarbij zakte de directe uitstoot door gas- en brandstofverbruik van 4.847 ton naar 4.052 ton en de indirecte uitstoot middels elektriciteit en stadswarmte van 9.363 ton naar 5.121 ton. De uitstoot door zakelijk vervoer nam iets toe van 37 naar 45 ton, maar hier was eerder al veel winst geboekt met elektrisch rijden.

De CO2-Prestatieladder bestaat uit vijf niveaus. Tot en met niveau 3 gaan organisaties aan de slag met reductie van de uitstoot van de eigen organisatie en alle bijbehorende projecten. Vanaf niveau 4 en 5 komen de hele keten en sector aan bod.

Wie ideeën heeft om de CO2-uitstoot te verlagen kan deze insturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1260x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/