Longarts Maria Disselhorst en arts-assistenten longziekten Thirza Strikwerda en Joanne Bakker hebben vrijdag meegedaan aan The White Ribbon Tour NL. Vanaf het Alkmaarse ziekenhuis fietsten ze door de storm om een wit lintje van het Alkmaarse ziekenhuis naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk te brengen. Met de White Ribbon Tour wordt aandacht gevraagd voor longkanker en geld ingezameld voor onderzoek.

Het Alkmaarse ziekenhuis ontving zelf een lintje uit handen van Egbert Smit, longarts van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Zij broer Jaap fietste met hem mee. Ze overhandigden hun lint aan longarts Nicole Barlo, verpleegkundig specialist Ester Klaij, unithoofd Monica van Hemert en casemanager Carla Geurtsen.

Tijdens de tour worden in meer dan 30 ziekenhuizen witte lintjes uitgedeeld.Met de route die loopt van Goes – via de afsluitdijk – naar Maastricht wordt symbolisch het lint door Nederland gevormd. De tour is een initiatief van Niels Harthoorn, patiënt in het Erasmus MC, die op zijn 20e de diagnose longkanker kreeg. Hij haalde het initiatief van Amerika naar Nederland.

Meer over de White Ribbon Tour NL en doneren via oncologie.nwz.nl. Kijk ook op de Facebookpagina van het NWZ. (foto: Facebook / NWZ)
Pin It
Bekeken: 1819x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/