Blije gezichten bij de vrijwilligers van Speeltuinvereniging De Jeugdhoek in Koedijk. Dankzij een donatie van 5.000 euro van gulle lokale ondernemers, hebben ze een prachtige nieuwe waterspeelplaats voor de kinderen in de buurt. “Kijk. Via de trap kom je bij de klassieke pomp, dan gaat het water via sluisjes en afwatering helemaal daarnaartoe", vertelt vrijwilliger Viola Kok trots. "Het water belandt uiteindelijk in een van de twee grote bassins.”

Viola is al jaren vrijwilliger bij De Jeugdhoek en heeft met aannemer Jan Masteling een flink aantal uren besteed aan vervanging van het lek geraakte peuterbadje. Door de coronabeperkingen verwachten ze bij de speeltuin de komende vakanties meer kinderen dan ooit. Om wat kosten te besparen werd gekozen voor een waterspeelplaats van gerecycled hout en ijzer. Maar ook dat bouwsel kostte flink wat geld.

Viola en Jan benaderden ondernemers in Koedijk voor een bijdrage, waaronder Kasper van Otterlo. Hij is eigenaar Otterlo Financieel Advies en RegioBank en investeert jaarlijks in maatschappelijke goede doelen en verenigingen in het dorp. “Op de spaarrekening van de vereniging stond precies genoeg geld om in de materialen te investeren, maar dan bleef er niets over voor onderhoud of investering in andere onderdelen van De Jeugdhoek.”

Kasper werd enthousiast over een bijdrage aan een duurzame blijvende herinnering in Koedijk. “Van Jan Masteling hoorde ik dat hij de uren zou schenken die nodig waren voor de bouw van de waterspeelplaats. Andere lokale ondernemers zouden ook al bijdragen en ik sloot me daar graag bij aan". Zelf wist hij Nh1816 Verzekeringen te strikken. Samen dekten ze een derde van de kosten. Andere donateurs zijn kinderdagverblijf Broer Konijn, Postcode loterij buurtfonds, Schot Infra en de regiegroep Daalmeer/Koedijk.

“5.000 euro is een hoop geld,” zei Viola dankbaar toen ze de cheque kreeg van Kasper van Otterlo. ”Namens alle vrijwilligers en onze leden; de ouders van de spelende kinderen, kan ik zeggen erg blij te zijn met deze bijdrage. Maar het is ook goed besteed geld. De kinderen zijn enorm enthousiast en kliederen lekker met water en zand. Laat het mooie weer maar komen voor nog veel meer speelplezier!!”

De Jeugdhoek organiseert overigens voor basisschoolkinderen die lid zijn een kampeerweekend op 5 en 6 juni. Inschrijven kan op dinsdag 25 mei van 19:00 tot 20:00 uur op locatie.
Pin It
Bekeken: 1545x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/