Maar liefst twee leerlingenduo's van PCC Oosterhout in Alkmaar zitten met hun bedrijfjes in de landelijke finale van de Day for Change Verkiezing 2021. De winnaars worden gekozen via een stemming, dus Jens en Ralf (J & R hout Service) en Camiel en Max (CM Tulpenverkoop) kunnen alle steun gebruiken. Stemmen kan tot zondagavond 4 juli via dayforchange.nl.

Met de verkiezingen van worden jaarlijks rond 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen geprikkeld om creatieve, duurzame micro-ondernemers te worden. Een jury kiest uit alle inzendingen drie finalisten per schoolniveau. De winnaars veroveren niet alleen de titel maar ook mooie geldprijzen.

Voor het vak Ondernemen werkt het PCC al vijf jaar succesvol samen met Rabobank Alkmaar e.o. en Day for Change. Ter voorbereiding aan de verkiezing kregen leerlingen gastlessen over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap. Daarna gingen ze aan de slag, om vervolgens een presentatie te geven aan een jury met medewerkers van de Rabobank en Day for Change. Met advies en een startkapitaal konden de leerlingen hun bedrijfsplannen realiseren.

Jens en Ralf startten een bedrijfje in insectenhotels van gerecyclede materialen. Al hun winst gaat naar het goede doel. Camiel en Max gingen voor een handel in tulpen. De duo's zijn directe concurrent in de categorie vmbo. De derde finaleplek is voor Cookie Lovers (koekjes met positieve boodschap) uit Culemborg.

Docent Milou Dignum: “Fantastisch om te zien hoe de leerlingen de producten bedenken. Hoe ze de producten zelf op school maken, in de markt zetten en doorzetten bij tegenslagen". Collega Carla Volger vult aan: "Zo kon de leverancier van de tulpen aan CM Tulpen niet langer leveren. Toch wisten Camiel en Max via hun netwerk een andere leverancier te vinden."

De Rabobank e.o. is inhoudelijk en financieel betrokken bij de uitvoering van de Day for Change Actie op scholen in regio Alkmaar. Ook Irene Slats van de Rabobank is enthousiast: “Dit is waar we het voor doen; leerlingen hun ondernemende, financiële en sociale vaardigheden laten ontdekken en stimuleren."
Pin It
Bekeken: 1756x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/