Op het dak van de Alkmaarse familie De Maa is alweer het 100.000ste zonnepaneel geïnstalleerd via een inkoopactie van de Noord-Hollandse gemeenten en Duurzaam Bouwloket. De familie werd door wethouder Duurzaamheid Christian Braak in het zonnetje gezet en kreeg van hem een  cheque van 350 euro, voor nog meer energiebesparende maatregelen.

"Een bijzondere mijlpaal die laat zien dat Alkmaar en andere Noord-Hollandse gemeenten enthousiast zijn over het opwekken van eigen duurzame energie. Op naar de volgende 100.000 en een duurzame, klimaatbestendige, groene en schone gemeente", aldus Braak.

De collectieve inkoopactie kwam in 2016 tot stand met lokale installateurs en via bewonersinitiatieven, om de prijs voor kopers drukken. Sindsdien hebben 9.355 Noord-Hollandse huishoudens gebruik gemaakt van de zonnepanelen-actie, waarvan 1.410 in gemeente Alkmaar. Samen wekken zij jaarlijks gemiddeld 200 miljoen kilowattuur op en zorgen voor bijna 10 miljoen kilo minder CO2-uitstoot. Bovendien besparen ze bij elkaar zo'n 5,8 miljoen euro aan energiekosten, 630 euro per huishouden. De actie leverde tot nu voor 27,5 miljoen euro aan opdrachten op voor installateurs.
Pin It
Bekeken: 2499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/