Het te realiseren schoolgebouw in de Vroonermeer in Alkmaar bleek in mei ineens rond 800.000 euro duurder uit te vallen, simpelweg vanwege de gestegen bouwkosten. Een tegenvaller voor de gemeente en de scholenorganisaties SaKS en Ronduit. Met een verdieping minder zou het gebouw wel betaalbaar zijn, maar dan zou er plek zijn voor 400 in plaats van 500 kinderen en dat vonden de scholen veel te weinig. Uit een onderzoek is een gulden middenweg voortgekomen, meldt het NHD.

Dat onderzoek gaf aan dat de scholen rekening moesten houden met bij elkaar zo'n 450 leerlingen. Daar konden alle betrokken partijen zich in vinden. De school zal kleiner worden dan het huidige ontwerp, maar de derde laag zou er niet af hoeven om binnen het bedrag van 9,56 miljoen euro te blijven. Mits de bouwkosten niet eens nog weer meer omhoog gaan. Aanpassing van het ontwerp zal wel weer voor vertraging zorgen.

De weg naar een nieuw schoolgebouw voor de Vroonermeerschool, de Lispeltuut en kinderopvang SKOA is al aardig lang aan het worden. In februari 2017 stelde de gemeente een budget beschikbaar voor de bouw. Naar verwachting kunnen de scholen in 2023 over naar hun nieuwe stek.

 
Pin It
Bekeken: 1744x