De Munnikenweg werd in de dertiende eeuw aangelegd door Floris V en is inmiddels een monument. Een bekende weg voor Alkmaarders en inmiddels ook voor vele wielerliefhebbers die de weg kennen van meerdere rondes en het EK Wielrennen in 2019. Een juweel van een weg die wat betreft wielerblad Bicycling absoluut behouden moet worden voor de wielersport

"Dit is één van die mooie kasseistroken die er nog in vol ornaat bij ligt. En dat is het doel van de Kasseivrienden, dat ze er allemaal zo mooi bij komen te liggen als de Munnikenweg", zo verteld Rens Müller van Bicycling. Daarom werd donderdagmiddag de lancering van de Kasseivrienden georganiseerd op de Alkmaarse Munnikenweg. "En de bedoeling is ook echt om, net als de Franse Les Amis de Paris-Roubaix die de kasseien van de beroemde wielerklassieker onderhouden, ook hier actief de weg netjes en mooi te houden."

De lancering werd officieel door het overhandigen van een kassei. Lokale wielervedette Laurens ten Dam overhandigde de kassei aan cabaretier Leo Alkemade. Hij is een echte wielerfanaat en columnist voor Bicycle: "Fietsen is wat mij betreft allesomvattend, je kunt er je kop lekker mee leeg maken en het maakt voor mij een belangrijk deel uit van mijn leven." Niet geheel toevallig werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de opgetrommelde wielrenners meteen deel uit te laten maken van zijn nieuwe videoclip.

En iets met wielrenners doen in Alkmaar zonder daarbij Joeri Stoop en Laurens ten Dam tegen het lijf te lopen is vrijwel onmogelijk. Balder Stoop, de voor zover wij weten jongste wielrennende telg aan de Stoop stamboom, was samen met zijn vader naar de lancering te komen om ook zijn liefde aan de kasseien te verklaren: Het hobbelt zo lekker en je kunt er hard overheen.. Laurens ten Dam verklaarde de liefde voor de kasseien met een bergetappe: "Het is niet altijd even leuk, maar toch wil iedereen graag naar de top."
Pin It