Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is vrijdagavond rond 21:45 uur op het Jan Ekelsplein op straat beroofd. Hij werd bedreigd met een mes, mishandeld en daarna werd hij gedwongen om zijn spullen af te geven. De jongen kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Het slachtoffer liep rond 21:30 uur met twee vrienden bij de rotonde bij winkelcentrum De Hoef toen hij werd aangesproken door twee jongens. De vrienden negeerden de jongens en liepen verder. Maar bij het Jan Ekelsplein haalden de jongens het drietal in en gingen rondom het slachtoffer staan.

Daar werd hij bedreigd met een mes en moest hij zijn spullen aan de daders geven. Er ontstond toen een worsteling, er waren wat klappen over en weer, waardoor er volgens de politie ruimte voor het slachtoffer ontstond om te ontkomen.

Het slachtoffer was heel erg geschrokken, aldus woordvoerder van de politie Derek Burger tegen mediapartner NH Nieuws. Ondanks dat de jongen behoorlijk wat klappen had gekregen, had hij verder geen medische zorg nodig.

De politie heeft het onderzoek gestart en loopt nu alles na. "Maar dit heeft tijd nodig." Ze gaan camerabeelden na, doen buurtonderzoek en hopen met een signalement tot de daders te komen. "We hopen dat iemand een camera bij de deurbel heeft en die jongens misschien goed op beeld heeft kunnen krijgen."

Van de twee verdachten is een signalement bekend. De eerste dader is een jongeman van 17 à 18 jaar met een licht getinte huidskleur, een licht snorretje, lengte iets minder dan 1,70m, lang gekruld haar tot over zijn ogen,
wijd trainingspak, kleur zwart met bijpassend trainingsjack, capuchon. De tweede jongeman die wordt gezocht is even oud, ook een licht getinte huidskleur, lengte ongeveer 1,80m en hij droeg een schouder/nektasje van het merk Louis Vuitton.

De politie komt graag in contact met getuigen of tipgevers. Zij kunnen 0900-8844 bellen of anoniem 0800-7000.
Pin It