De 19-jarige Alkmaarder die op zaterdag 30 oktober zwaar vuurwerk liet ontploffen in het AZ-stadion, moet in ieder geval nog twee weken langer vastzitten in voorarrest. Dit besloot de rechter-commissaris dinsdag.

De verdachte stak tijdens de wedstrijd AZ – PEC Zwolle een Cobra 6 aan en gooide deze naar het veld. Onderweg veranderde het vuurwerk van richting, vermoedelijk door een vlag. De Cobra kwam onderaan de tribune terecht en ontplofte. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen. Meteen na het incident bekeek de politie camerabeelden en op basis daarvan kwam de 19-jarige Alkmaarder  als verdachte naar voren. Hij kon vervolgens in het supportershome worden aangehouden.

De man wordt beschuldigd van het laten ontploffen van zwaar vuurwerk waarbij zwaar letsel of levensgevaar te duchten is, poging tot zware mishandeling en het voorhanden van professioneel vuurwerk.
Pin It
Bekeken: 1813x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/