Woensdag is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Noord-Holland Noord werd die dag al op dinsdag gevierd. Er werd gestart met een koffiemoment, rond het middaguur was er een lunchmoment, in de middag was er een hightea moment en de dag werd afgesloten op een afterparty moment met gluhwein. De Dag van de Mantelzorg is georganiseerd door het Mantelzorgcentrum.

Deze dag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om mantelzorgers te bedanken voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Het is een blijk van waardering omdat het werk van mantelzorgers niet als vanzelfsprekend moet worden gezien.

Mantelzorgen is voor velen een mooie ervaring, maar het kan soms en voor sommigen ook zwaar zijn. Om overbelasting te voorkomen, kunnen vele organisaties ondersteuning bieden voor de mantelzorgers. Als gids in het landschap van mantelzorgondersteuning is er het Mantelzorgcentrum.

Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de hulplijn voor mantelzorgers. Mantelzorgmakelaars en consulenten mantelzorg ondersteunen mantelzorgers in Noord Kennemerland (Alkmaar, Bergen, Heiloo) en in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen). Zij staan klaar om regeltaken uit handen te nemen, interessante workshops te organiseren of gewoon een luisterend oor te bieden. Zo wil het Mantelzorgcentrum helpen dat de mantelzorger de zorg kan blijven volhouden.
Pin It