Netwerkbedrijf Alliander verkoopt aannemer Stam & Co uit Alkmaar aan de Van Gelder Groep. De overname is deze week beklonken. Alle 137 medewerkers gaan over naar het familiebedrijf uit Nijkerk. Alliander verwacht dat de eigen aannemer uit Alkmaar zich onder Van Gelder verder kan ontwikkelen. Er worden ook meer schaalvoordelen verwacht van de overname.

Met de verkoop van Stam & Co neemt Alliander afscheid van de eigen aannemer. Dit is het gevolg van een nieuwe strategie. Uitvoerende werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitbesteed via aanbestedingen, waarbij de netbeheerder verantwoordelijk blijft voor de regievoering. Daarnaast worden nu ook grotere werkpakketten voor langere tijd uitbesteed waarbij indien mogelijk ook aannemers de mogelijkheid krijgen om regie te voeren. In die strategie past het niet langer om een eigen aannemer te hebben.

Alliander constateert een explosieve groei van de vraag naar elektriciteit en naar ruimte op het elektriciteitsnet om groene stroom te kunnen vervoeren. Oorzaak is de groei van de economie, de digitalisering, de woningbouw en de omschakeling naar duurzame energie. “Door de stijgende vraag naar elektriciteit is ons werkpakket de afgelopen tijd enorm toegenomen. De noodzakelijke uitbreiding van de elektriciteitsnetten moet daarom fors worden versneld. Onze aannemerijstrategie is erop gericht om de realisatiecapaciteit slimmer te organiseren, waarbij Alliander en haar aannemers ook investeren in uitbreiding van de benodigde technische capaciteit. Zo kan meer werk worden verzet tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten”, stelt Marlies Visser van Alliander.

Stam & Co blijft een zelfstandig opererend bedrijf, werkend onder dezelfde naam. Alle 137 medewerkers komen in dienst van het Nijkerkse familiebedrijf. De nieuwe eigenaar belooft veel te investeren in de nieuwe collega's. Bij de Gelderpoort Academy is er een breed opleidingsaanbod om technisch personeel voor het bedrijf en de technische sector te behouden. "Daarvan kunnen straks ook de medewerkers van Stam & Co gebruikmaken,” zegt Visser.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt.
Pin It
Bekeken: 2209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/