Gosse Postma is in Alkmaar de lijsttrekker van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Postma is al sinds 2015 CDA-raadslid in Alkmaar. De lokale christendemocraten moesten op zoek naar een nieuwe lijsttrekker nadat fractievoorzitter Iris Zeijlemaker in oktober bekend maakte in de nieuwe periode niet meer beschikbaar te zijn voor de gemeenteraad.

In de algemene ledenvergadering van het CDA Alkmaar werd vorige maand de kandidatenlijst vastgesteld. De lijst kent voornamelijk oude bekenden. Achter Postma is op de tweede plek Simon Ruiter uit Grootschermer gezet. Hij is sinds 2015 raadslid in Alkmaar, daarvoor zat hij al jarenlang voor het CDA in de gemeenteraad van Schermer.

Op de derde plek staat de Alkmaarse Ynskje van den Brakel-Visser. Zij is vice-voorzitter van de afdeling en was in een vorig decennium al eens raadslid. Daarna sprak zij geregeld namens het CDA in commissies als steunfractielid. Haar focus ligt bij belangenbehartiging voor senioren.

Frits Jonk uit De Rijp is op de vierde plek gezet van de CDA-kandidatenlijst. Hij zat al in de gemeenteraad van Graft-De Rijp en schoof door naar de Alkmaarse raad na de fusie in 2015. Op plek vijf tot en met tien staan algemeen bestuurslid Gerard Kuijper, PABO-student Timo Schotten die ook secretaris is van het CDJA Noord-Holland, IT-consultant Kevin Duin, student en CDJA'er Ilja Jonk, zorgmanager Petra Oxfoort en afdelingsvoorzitter en oud-wethouder Jan Nagengast.

Kuiper, Duin en Oxfoort zijn nu de fractieassistenten van de CDA-fractie. Voor de laatste vijf CDA'ers wordt weinig aandacht gevraagd in de bekendmaking, omdat de kans klein is dat zij in de raad worden gekozen. Het CDA heeft nu vier zetels in de Alkmaarse gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 2431x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/